vrijdag 9 maart 2012

Review: Vichy Normaderm

Een goede gezichtscrème is erg belangrijk, daarom ben ik ook altijd op zoek naar de crème die het beste bij mijn huid past. Soms denk je dat je de juiste crème hebt gevonden, maar naar een paar maanden blijkt dat toch niet te zijn. Een paar maanden geleden kreeg ik van mijn moeder een aantal testers van een crème van Vichy. Ik was er erg enthousiast over, dus ik wilde graag de fullsize proberen. Nu heb ik al een tijdje de fullsize en ben je benieuwd wat ik van deze crème vind? Klik dan gauw verder!
Deze crème komt van de Normaderm lijn. Deze lijn is speciaal gemaakt voor de onrustige huid. Het is natuurlijk de bedoeling dat je deze crème samen met een paar andere producten uit deze lijn gebruikt voor het beste resultaat, maar die heb ik helaas niet. Verder is het zo dat deze crème geen parabenen bevat. Parabenen worden aan een product toegevoegd om het langer te kunnen bewaren. Van parabenen heb je maar een beetje nodig, want ze zijn heel krachtig en over het algemeen heb je bij parabenen een kleine kans op huidirritatie of een allergie. Ook is deze crème hypoallergeen, dit betekent dat de kans erg klein is dat er een allergische reactie ontstaat door het gebruiken van deze crème.
Dit is wat Vichy schrijft.

Deze creme is bedoelt voor de onzuivere en glimmende huid, verwijde poriën en onregelmatige huidstructuur. 
Elke crème belooft een aantal dingen die je huid zullen verbeteren. En dit is wat VICHY belooft. Deze crème heeft een complete werking tegen onzuiverhuiden: Lokale puistjes, verwijde poriën en onregelmatig huidoppervlak.  Verder matteert het de huid en hydrateert het continu gedurende 24 uur de huid. Ook zul je een gladdere huid, egale teint, gezuiverde en verkleinde poriën krijgen. Hierdoor zal je huid er binnen 7 dagen zichtbaar gezonder en mooier uitzien. De crème heeft een frisse en lichte comfortabele textuur en kan gebruikt worden als basis voor make-up. Het is de bedoeling dat je de crème dagelijks gebruikt en het is beter als je de oogcontour vermijdt.
Ik lees altijd wat de crème belooft, maar meestal is dat zoveel dat ik het met een korreltje zout moet nemen. Wanneer er staat dat je binnen 7 dagen al een betere huid krijgt, is dat natuurlijk een beetje vreemd. Je huid moet immers omschakelen naar de nieuwe crème en dat gaat zeker niet in 7 dagen. Nee, dit heeft zeker een paar weken nodig. Wat ik erg belangrijk vind, is dat ik geen glimmende huid krijg van de crème. Soms zijn de crèmes wel fijn, maar trekken ze niet goed in in mijn huid. Er blijft zo'n vettig laagje op je huid zitten en dat ziet er niet mooi uit. Deze crème belooft mat op te drogen, dus ik ben erg benieuwd.

Het is een best normaal flesje. Het heeft een huls, maar wel met een groene dop. De crème zit in een pompsysteem en dat is erg handig. Zo hoef je alleen maar op de bovenkant te drukken en dan krijg je al genoeg crème, misschien wel iets teveel. De opening is vrij klein en het is ook fijn dat de crème niet aan de opening koekt.


De crème heeft gewoon de witte kleur zoals je wel gewend bent en de substantie is erg fijn. Hij is iets wateriger dan normaal, maar dat bevalt me erg goed. Hierdoor kan je de crème goed uitsmeren en trekt de crème snel en goed in je huid. Na 5 minuten heb je zelfs niet meer in de gaten dat je crème op je gezicht hebt gesmeerd. Als ik met mijn hand over mijn huid ga, voelt het heel zacht aan. Toen ik afgelopen weekend weer eens een maskertje op had gehad, merkte ik echt verschil. De crème trok super snel in mijn huid en na 4 dagen is dat nog steeds. Ook matteert het de huid en niet voor een paar uurtjes. Nadat ik de crème er 's morgers op had gesmeerd, was mijn huid nog bijna hetzelfde in de avond. Natuurlijk was het hier en daar wat vetter geworden, maar over het algemeen blijft mijn huid erg lang mat.


De crème belooft dat het de huid zal vebeteren en met name de onzuiverheden. Ik moet bekennen dat ik niet echt veel onzuiverheden heb. Natuurlijk heb ik wel wat, maar dat heeft iedereen wel. Toch? Mijn huid is er desondanks wel beter op geworden. Het is minder onrustig, wat vroeger af en toe wel was. Verder is het zo dat het de huid 24 uur lang hydrateert. Dit is bijna onmogelijk om te testen. Dit zou namelijk betekenen, dat ik met mijn make-up op moet gaan slapen, anders kom ik echt niet aan die 24 uur. Helaas leek dit me niet zo'n goed idee, dus dat heb ik niet gedaan. Wel heb ik gedurende de dag gekeken hoe de hydratatie was. Ik moet zeggen dat de crème qua hydratatie niet zo heel bijzonder is. Doordat de crème zo goed intrekt, blijft er weinig over om de huid te hydrateren.

Ben je op zoek naar een crème die je huid goed matteert en die je onzuiverheden verbetert? Dan is de Vichy Normaderm misschien wel iets voor jou. Deze crème kost €16,50, er zit 50 ml in en is te koop in de apotheek.

Is deze crème iets voor jou?
XOXO Amy