woensdag 7 maart 2012

DIY: Strikring

Een outfit is bijna nooit compleet zonder sieraden. Je kan ervoor kiezen om al je spulletjes in winkels te kopen, maar dan bestaat de kans, dat veel andere mensen met datzelfde sieraad rondlopen. Als je tijd hebt en je vind het leuk om een beetje creatief bezig te zijn, is dit misschien erg leuk om een keertje te doen. Ik heb namelijk ringen met strikjes gemaakt. Ben je benieuwd hoe dat moet? Klik dan gauw verder.
Om het jullie gemakkelijk te maken, maak ik er een fototutorial van, zodat jullie alles stap voor stap kunnen zien.


Zoek een stofje uit. De kleur maakt niet uit, als je hem maar mooi vindt. Dan knip je 3 dunne stroken. Je ziet dat de twee linkse stroken kleiner zijn dan de rechtse. Dit klopt, de rechter ga je vouwen, dus zorg ervoor dat de lengte voldoet aan de grote van de strik die je wilt.


Nu gaan we de strik maken. Vouw de langste strook dubbel en plaats de uiteindes op elkaar. Het kan handig zijn om een speld erdoorheen te prikken zodat je de volgende stap kan doen.

Om de strik vast te naaien heb je natuurlijk naald en draad nodig. Ik heb wit draad gebruikt, maar je kan ook gewoon een andere kleur gebruiken. Het is de bedoeling dat je het draad uiteindelijk niet ziet, maar als je denkt dat je dat niet zo netjes kan, kan je dezelfde kleur als het strookje gebruiken. Je hoeft maar een paar keer te stikken. Heel simpel. Omhoog en erdoorheen. Gebruik niet teveel steken, maar gewoon wat grotere zoals op de foto.

Als je hebt genaaid, trek je aan  het draad. Nu moet het strookje bij elkaar komen en er ontstaan plooitjes zoals op de foto. Als dit is gelukt, wikkel je het draad er een paar keer overheen, zodat het strookje niet losschiet.

Als je vaak genoeg over het strookje heen hebt gedraaid, kan je het draad vastzetten. Ga met de naald willekeurig door het draad. Wanneer je dit hebt gedaan, knip je het draad af.

Nu pak je de twee andere strookjes die je in het begin hebt geknipt.

Doe een klein beetje lijm in het midden van een strookje.

Leg de strik in dat stukje waar de lijm zit en laat het eventjes opdrogen.

Wanneer de lijm is gedroogd, is het tijd om de zijkanten over de strik te leggen. Je moet eventjes meten hoe lang het uiteinde moet zijn. Wat over is, knip je af en dan plak je de zijkant op de bovenkant van de strik.

Dit doe je ook met de andere kant.

Nu gaan we de strik op de ring zetten. Het is handig om een kale ring te gebruiken. Helaas weet ik niet waar je dat kan kopen. Mijn moeder zei dat ze er nog een paar had liggen van vroeger en dat ik die mocht gebruiken. Wanneer ik in de winkel loop zoals de Xenos kijk ik wel altijd even of ze dat daar hebben, maar ik ben het nog niet tegengekomen.

Doe een druppel lijm in het midden van het strookje en leg de strik erop. Let op: soms hebben stofjes een glimmende kant en een doffe kant. Houd hier rekening mee!

Wanneer de lijm een beetje is gedroogd, doe je ook een druppel op de andere kant van de strik. Vervolgens zet je de ring erop. Zorg ervoor dat de ring netjes recht zit en goed droogt.

Als de lijm is gedroogd, plak je de zijkanten op de onderkant van de ring. Dit is op dezelfde manier als je al eerder hebt gedaan. In principe is je ring nu af, het enige wat je nu moet doen, is de ring goed laten drogen. Eerder kan je hem ook niet dragen. Ik heb hem in het gat van een schaar gestopt, hier bleef hij goed zitten en ik kon ondertussen andere dingen doen.


Als je een stofje gebruikt dat erg rafelt, kan je er heel netjes aan de zijkant wat transparante nagellak overheen smeren. Wees voorzichtig, want als je knoeit, kan het wel vlekken maken.
Wil je dit gaan maken, maar heb je geen lint? In de Xenos verkopen ze lint. Het setje heeft 4 verschillende kleuren  en elk lint is 1,5 meter lang. Een pakje kost €1,49. Er zijn verschillende setjes met verschillende kleuren.
Zo'n strikring is erg leuk om te maken en ook hartstikke leuk om te krijgen. Zelf heb ik er een voor Amy gemaakt en daar was ze erg blij mee. Ik wens jullie veel succes met het maken.

Ga jij deze strikring proberen te maken?

XOXO Laura


6 opmerkingen:

 1. Wat een superleuk idee, dat ga ik zeker een keer uitproberen !
  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk & creatief idee!
  x SpringVibes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuke DIY, en creatief ook! Ik ga het eens proberen na te maken hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk is ie he! wij hebben er ook een keertje een gemaakt en hier een artikel over geplaatst op onze blog!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg! Ziet er niet erg moeilijk uit, maar het resultaat is mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen