zondag 12 februari 2012

Valentine's Day

Het is bijna zover… Dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag. Dé dag dat je je vriend of vriendin kunt verassen met een kaart of cadeau. In deze post vertel ik wat Valentijnsdag nou eigenlijk is en geef ik een paar leuke cadeautips. Elk jaar op 14 februari is het Valentijnsdag. Overal zie je in de winkels hartjes, chocolade en dat soort dingen.


Bij mij op school houden ze ook een Valentijns actie. Je moet dan een briefje inleveren met de naam van je vriend of vriendin, de klas, het lesuur en natuurlijk welk lokaal. Iemand van de feestcommissie komt dan de bestelling brengen. Je kunt een lolly of een roos versturen voor 1 euro. Vaak versturen vriendinnen rozen aan elkaar, maar soms zijn er ook mensen die helemaal niks krijgen. Dat vind ik altijd wel een beetje sneu. Elk jaar heerst er weer een spanning of iemand iets zal krijgen, ook ik ben benieuwd. Graag wil ik jullie een stukje over de geschiedenis van Valentijnsdag vertellen.
Valentijnsdag is de dag van Sint Valentijn. Hij was de bisschop in het Romeinse rijk. Soldaten mochten van de keizer, want hij dacht dat soldaten die een vrouw en kinderen thuis hadden, tijdens het vechten veel te veel aan huis zouden denken. De keizer dacht dat ze hierdoor minder goed konden vechten.
Op een dag kwamen een jonge soldaat en zijn vriendin bij Valentijn. Ze wilden heel graag trouwen. Valentijn was bisschop, daardoor kon hij ervoor zorgen dat ze konden trouwen. Maar van de keizer mocht dat niet. Bisschop Valentijn vond dat liefde veel belangrijker was dan oorlog. Toen mochten de soldaat en het meisje trouwen.

De keizer was heel boos. Hij wilde Valentijn laten onthoofden. Voordat Valentijn werd onthoofd, stopte hij een briefje in de zak van een meisje. Het was de dochter van een bewaker. Op het briefje stond: ‘Van je Valentijn’. Stiekem vond hij haar wel leuk...
Je kunt een gebaar maken dat je iemand leuk vind, door een cadeau te kopen of een kaartje te sturen. Als je iets wilt kopen voor iemand, bedenk dan eerst wat hij/zij leuk vind. Een cadeau hoeft niet duur te zijn! Vaak hebben winkels zoals The Body Shop ook leuke Valentijns edities. Dit jaar hebben ze de Chocomania. Een heerlijke lijn vol met chocolade verzorgingsproducten. Ook Lush verkoopt lekker ruikende producten. Zelf vind ik een kaart of een roos al leuk om te krijgen. Een lekkere parfum vind bijna iedereen leuk om te krijgen. Een doosje bonbons. Een mooi boeket bloemen. Of koop een boek. Allemaal cadeaus die leuk zijn om te geven, maar ook om te krijgen. In sidebar staan nog een paar leuke give-aways. Vintagirie heeft een speciale Valentijns give-away. En Beauty Liefde mag de Valentijns editie van de Glossybox weg geven. Ik wens jullie alvast een hele fijne Valentijnsdag!
Wat vind jij leuk om te krijgen voor Valentijnsdag?

XOXO Amy