dinsdag 14 augustus 2012

Start2Run Week 1

Doe mee aan onze Truly Yours Box give-away!  

Amy en ik zaten er al een tijdje over na te denken om iets aan onze conditie te doen. Daarnaast wilden we ook niet de hele vakantie stilzitten omdat we even geen sport hebben in de vakantie. Een vriendin van mij had vorig jaar een tijdje hard gelopen en dat was haar goed bevallen. Later las ik op verschillende blogs dat zij ook aan het hardlopen  waren en met hetzelfde programma genaamd Start2Run. 


Start2Run is een hardloop programma dat tien weken duurt. Het is de bedoeling dat je elke week drie keer gaat hardlopen en elke week heeft z'n eigen schema. Het hardlopen wordt afgewisseld met wandelen zodat je ondertussen op adem kan komen en met nieuwe energie weer verder kan hardlopen. Elke week wordt het zwaarder doordat je steeds langer en meer moet hardlopen in vergelijking met het wandelen. Aan het einde van de 10 weken is het de bedoeling dat je in een half uur 5 kilometer kan hardlopen en dat is niet niks!

Er zijn twee soorten van Start2Run. Je hebt de mogelijkheid om je gewoon aan het schema te houden zonder begeleiding óf je gaat rennen met Evy. Evy is een Belgische radio DJ en zij zorgt voor aangepaste muziek tijdens het rennen en wandelen. Ondertussen zorgt zij ook voor de nodige aanmoediging en vertelt ze je wanneer je moet gaan rennen of lopen. Wij kozen voor de laatste versie, want een beetje aanmoediging is nooit verkeerd. Het leek ons leuk om jullie te vertellen hoe het hardlopen ons bevalt en wat we nog meer meemaken. Bij deze trappen we af met week 1. Vol goede moed begonnen we met onze eerste les. We wisten nog niet zo goed welk tempo we moesten rennen, dus we kozen maar voor een lekker rustig tempo dat altijd nog verhoogd kon worden. Terwijl Evy met haar Vlaamse accent ons aanmoedigde ging het allemaal wel prima. We hadden nog geen echte route in gedachten, maar we zouden weer teruglopen zodra we op de helft waren. Wonder boven wonder kwam deze route precies uit, dus die besloten we als vaste route te gebruiken. Het enige wat op het einde tegen zat, was de steek in Amy's buik. We hadden ongeveer een uur van te voren gegeten en dat blijkbaar niet zo'n goede combinatie. 


Les twee was een grote ramp. We hadden deze keer beiden last van een steek in onze buik. En let op mijn woorden; deze zin zul je nog heel vaak tegenkomen. Na de eerste paar minuten begon het al, daarom gingen we maar even lopen, maar omdat de steek na 10 minuten nog niet voorbij was, besloten we maar te lopen tot 'ie voorbij was en daarna opnieuw te beginnen. Zo gezegd zo gedaan, maar toen we op de helft waren ging het alweer mis. Dit keer was Laura de gelukkige en niet lang daarna Amy ook. Aangezien we geen zin hadden om weer te stoppen ging we maar slow motion hardlopen, dwars door de pijn heen. 

Les drie hadden we allebei apart gedaan vanwege afspraken die we al eerder hadden gepland. Toen we elkaar weer zagen hebben we natuurlijk wel onze ervaringen met elkaar gedeeld. Bij Laura ging het deze keer erg goed, ze had geen last van steken, maar was wel uitgeput op het einde vanwege de hitte. Bij Amy ging het ook een stuk beter dan de vorige keer en ze had weinig last van steken. 

Vanaf nu is het de bedoeling dat we regelmatig een post online zetten waarin we vertellen hoe het nu gaat. We zijn erg benieuwd of één van jullie misschien ook dit programma heeft gedaan of nog aan het doen is. Mocht je ook willen beginnen met hardlopen dan zou ik als jou was zeker even op deze site kijken. Hier kan je een hardloopschema downloaden, maar ook alle afleveringen downloaden als je met Evy wilt rennen.

Doen jullie aan hardlopen?

XOXO Laura