maandag 18 juli 2011

Slaapkamer verven #1

Vandaag ga ik mijn slaapkamer verven. Nu heb ik een roze kamer, eigenlijk wilde ik alle roze muren weg hebben, maar dat doe ik toch maar niet! Ik was van plan om alle muren licht groen te verven, maar dat vond ik dan toch weer te groen en te druk. Dus dacht ik dat als ik dan ook twee muren heel licht blauw zou verven, het dan wat rustiger zal staan. Mijn kamer is best klein en het heeft maar één raam, dus is het al snel donker; daarom wilde ik ook lichte muren. Ik kwam er achter dat roze met groen ook wel leuk stond én het is minder verfwerk. Dus nu wordt mijn kamer roze met licht groen.
Ik ben al naar de Gamma geweest om verf te kopen, er was een rek waarin een aantal tubetjes muurverf zaten in verschillende kleuren. Die tubetjes zijn eigenlijk testers en je kon ze meenemen voor €0,50,-, ik zag precies de kleur groen die ik wilde hebben en ook een hele licht blauwe kleur. Dus ik had alle groene tubetjes gekocht en alle licht blauwe. Nu heb ik dus die licht blauwe tubetjes voor niks gekocht, maar ik kan ze altijd nog wel een keer gebruiken voor iets anders.

Zo zag mijn kamer er eerst uit met spullen erin:
 

En zo ziet mijn kamer er zonder spullen uit:


Vandaag ga ik beginnen met alle muren wit te verven, behalve de roze muren. Hier zijn nog 3 tips als je je kamer gaat verven:
  1. Heb je een kleine kamer met weinig licht? Gebruik dan lichte zoals: lila, licht groen, licht blauw, licht roze etc. Lichte kleuren laten je kamer groter lijken.
  2. Heb je een wat grotere kamer? Kies dan voor warme kleuren zoals: oranje, rood, paars, etc. Warme kleuren komen naar je toe en laten je kamer kleiner maken.
  3. Kijk eens op deze site; hier kan je je kamer inrichten zoals het op dit moment is. Bijvoorbeeld de kleur van het tapijt of vloer en je kunt kleuren uitproberen die bij jouw kamer passen. 
 Morgen komt er een nieuwe post online, met kledingtips voor het verven.
XOXO Amy

1 opmerking:

  1. Leuke klus voor deze regenachtige dagen. Ben heel benieuwd hoe het gaat worden. Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen