Eergisteren was het regenachtig weer en wij dachten; laten we een taart bakken. In het filmpje zie je hoe je de taart moet maken. Kijk verder voor de benodigdheden.
Taart
480 ml suiker
240 ml karnemel
80 ml olie
240 ml water
2 eieren
480 ml bloem
½ theelepel bakpoeder
180 ml cacoa
½ theelepel vanilla extract
1 theelepel espressopoeder
snufje zout
Vulling
248 gram roomkaas (wij gebruikten monchou)
240 ml pindakaas
120 ml poedersuiker
½ theelepel vanilla extract
Ganache
120 ml slagroom
141 gram chocolade
Dressing
Mini stroopwafels met chocolade
Zo ga je te werk:
- Zet de oven op 176 graden en vet de taartvormen in.
- Doe de espressopoeder bij het water en roer
- Meng de suiker, karnemelk, olie, waterkoffie, vanilla-extract en de eieren goed.
- Voeg de bloem, de cacaopoeder, zout en bakpoeder erbij. Zorg ervoor dat je alles goed met elkaar is gemengd. Giet het beslag in de ingevette taartvorm en zet het in de oven voor 35 min. Om te controleren of de taart klaar is, kan je met een satéprikker in de taart prikken. Komt het er schoon uit? Dan is de taart klaar!
- Laat de cake afkoelen voor 45 min of totdat het helemaal is afgekoeld.
- Voor de ganache verwarm je de slagroom in een kleine pan net tot het kookpunt. Zet het vuur uit en voeg de chocola toe roer pas na 5 min. Roer na 5 min de gesmolten chocolade tot een glad mengsel. Laat het afkoelen en indikken voor 15 min.
- Voor de vulling meng je de roomkaas, pindakaas, poedersuiker en vanille-extract in een kom.
- Haal de afgekoelde taart uit de vorm en snij het doormidden. Leg de onderste taartlaag op een bord en verspreidt de vulling er op. En daarna zet je de bovenste laag taart op de vulling.
- Schep de ganache over de taart en doe de dressing erop.
Er komen nog meer kookfilmpjes met ons met andere lekkere dingen.
Eet smakelijk!
XOXO Amy & Laura